Salland deze week, over voedselbank en afstand houden

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een aantal stellingen. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Noodhulp voor voedselbanken
Tijdens een van de debatten rond de gemeenteraadsverkiezingen kwam de voedselbank aan de orde. Of een welvarende gemeente als Raalte armoede niet op een andere manier kan oplossen. Nee, steun aan de voedselbank blijven geven, vindt iedere politieke partij die nu in de gemeenteraad zit, het probleem aan de voorkant oplossen doen ze niet.

Vreemd toch, dat in een gemeente met een subtropisch zwembad en een gesubsidieerd theater voor de gegoede burgerij, ook een voedselbank nodig is omdat het niet lukt armoede te voorkomen. Nu, in tijden van corona, wordt helemaal pijnlijk welke positie de voedselbanken in onze samenleving hebben ingenomen: er komt een noodfonds voor de voedselbanken. Een noodfonds voor een noodsituatie.

En dat in Salland, waar we de mond vol hebben van noaberschap. Moeten we ons de ogen niet uit de kop schamen?

Hou jij ook afstand?
Tijdens een zonnige wandeling afgelopen week, kon je mooi zien hoe mensen al helemaal aan de anderhalve meter afstand gewend zijn geraakt. Zo veel mogelijk aan de zijkant van het wandelpad, even in de berm gaan staan voor een passant. De meesten houden zich daar netjes aan. Het voelt alsof we dat eigenlijk altijd al zo gewend zijn.

Maar je komt ook nog wel mensen tegen die zich er niks van aantrekken. Drie breed komt er dan een vriendinnengroep aangewandeld die geen centimeter wijkt. Of picknickende tieners op een windvrij plekje op de Sallandse Heuvelrug, met z’n allen op een kleedje, genietend van eten, drinken en de zon.

Wat doe je dan in zo’n geval? Er iets van zeggen? Of ‘loat goan’.

Het bericht Salland deze week, over voedselbank en afstand houden verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...