Ruimte voor grootschalig “vrijwilligers” evenement in Raalte

In het centrum van Raalte is, door het wegvallen van een bestaand evenement, ruimte ontstaan voor een nieuw grootschalig evenement. Burgemeester Dadema streeft naar een gevarieerd aanbod van evenementen in het centrum. Om een goede keuze te maken, toetst hij daarom de aanvragen die binnenkomen aan een nieuw kader.

Alle bij de gemeente bekende evenementenorganisatoren zijn door de gemeente geïnformeerd. Ook andere initiatiefnemers mogen reageren om in aanmerking te komen voor de vrijgekomen plek binnen het bestaande evenementenaanbod. Wie een plan heeft, kan een goede (zowel inhoudelijk als financieel) uitgewerkte onderbouwing indienen vóór 15 december a.s. Alleen een korte omschrijving van het evenement, datum, tijd en plaats is onvoldoende.

Burgemeester Dadema toetst alle binnengekomen aanvragen aan de hand van de volgende stappen. Bij elke stap kunnen er aanvragen afvallen:
• Het evenement moet financieel en organisatorisch haalbaar zijn.
• Evenementen met een zo laag mogelijk risico op verstoring van de openbare orde hebben de voorkeur. Hierover vindt overleg plaats met de politie.
• Evenementen zonder versterkt geluid hebben de voorkeur.
• Evenementen die lokale economie ondersteunen hebben de voorkeur.
• Evenementen met een uniek karakter hebben de voorkeur. Dit ter promotie van een zo divers mogelijk aanbod van evenementen in het centrum van Raalte.
• Evenementen die voornamelijk draaien op vrijwilligers hebben de voorkeur boven meer professioneel georganiseerde evenementen.
• Evenementen die de gemeente Raalte en/of Salland promoten hebben de voorkeur.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...