Riool van Meester de Boerlaan moet vervangen

De gemeente Deventer heeft een ronde van reiniging en inspectie van een aantal hoofdriolen in Deventer uitgevoerd. Bij het inspecteren van de riolering vanaf de Veenweg achter Aventus langs en onder de Meester de Boerlaan tot aan de Kazernestraat bleek een omvangrijke schade en lekkage aanwezig die niet bekend was. De schade en de lekkage zijn zodanig dat ingrijpen op korte termijn noodzakelijk is. Indien niet wordt ingegrepen is een verzakking van de Meester de Boerlaan mogelijk. Ook kan het juist functioneren van het riool in gevaar komen. De technische mogelijkheden om in te grijpen worden onderzocht.

Het riool moet worden vervangen of van binnenuit worden hersteld. Met name het vervangen van het riool onder het deel van de Meester de Boerlaan zou een forse impact hebben op de verkeersafwikkeling in Deventer. Deze verkeersafwikkeling is op dit moment al gecompliceerd in verband met alle werkzaamheden aan de infrastructuur. Gezocht wordt dan ook naar mogelijkheden om de impact op de verkeersafwikkeling te minimaliseren.

Het lijkt er op dat dat het riool gelegen achter Aventus vervangen wordt en dat het riool onder de Meester de Boerlaan van binnenuit hersteld wordt. De verkeersoverlast is hiermee niet te voorkomen maar de overlast kan worden beperkt.

Voor de vervanging en het herstel van de riolering tussen de Veenweg en de Kazernestraat moet er een krediet van 800.000 worden gevonden. Daarvan moet 122.591 euro komen uit de voorziening riolering, en 677.409 euro komt uit het tarief van de rioolheffing vanaf 2016. De raad moet hier over beslissen.

Meester de Boerlaan werkzaamhedenMeester de Boerlaan Saxion

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...