Ribs en Blues, regen is geen Blues

De 24e editie met evenredig aantal Blues en Rootsacts. Eindelijk kunnen we weer dit bijzondere festival vieren dat ondertussen internationale allure heeft, ook al is het nog steeds redelijk kleinschalig, aldus bestuurslid Frans Rouwenhoff. Vanwege het succes is de zaterdagavond er jaren geleden als gratis avond aan toegevoegd. “Dit kunnen we doen, dankzij de wel 850 vrijwiligers, sponsoren en hulp van omwonenden. Groter dan dit gaat niet hoor. Bovendien moeten veel mensen op de dinsdag weer werken.”

Ondanks de weersvoorspellingen was het op de zaterdagavond zo druk op het feestterrein dat de organisatie rond 21.00 geen bezoekers meer toe te laten op het terrein. Het optreden van Danny Vera was al even gestart, wel jammer voor de fans die net te laat kwamen. Maar kiezen voor veiligheid was volgens vrijwilliger Lisa Ruiter een goede keuze. Zij is een van de oprichters van Vrienden van Ribs en Blues. Leden kunnen het succesvolle evenement een warm hart toedragen door een vast bedrag van €50 jaarlijks te steunen. Hiervoor ontvang je dan naast gratis toegang ook een goodiebag met hierin onder meer een speciaal biertje.

Van Heinde en ver en van dichterbij
Vaste bezoekers uit de streek, van Colmschate tot Enschede weten het festival al vele jaren te vinden. Maar zo ook Chris, uit Leeds die hier graag komt en dan meteen een minivakantie viert. “We komen echt speciaal voor bluesmuziek, we hebben Mothers Finest al vaak gezien maar we zijn echte bluesfans dus dit jaar is er genoeg moois te zien.

Onder meer Bluesgiganten als Sass Jordan, Danny Bryant, Krissy Matthews en Still Believe staan in de programmering die zorgvuldig is samengesteld. Ook acts van eigen bodem zijn vertegenwoordigd, waaronder Her Majesty en Sloper.

Rollercoaster uit de kerkklokken
Voorzitter Ton Groot Beumer laat nog even weten dat op Tweede Pinksterdag beiaardier Henk Veldman het carrillon van de Kruisverheffingskerk ook bluesnummers laat spelen van de grootste acts van het festival.

Eten en drinken
De tapbiertjes vliegen over de toonbank. Vele sportverenigingen draaien bardiensten, waarmee ze de eigen kas kunnen spekken. Carnavalsvereniging de Stoppelkaters kan mede door hier te helpen de leden vrij houden van het betalen van contributie. En een steentje bijdragen voelt goed.
Ribs en Blues zonder ribs is niet compleet. En op het terrein kun je zowel voor een patatje als saté op het terrein terecht.

Foto: Sonja Veneman

Voor jong en oud
Frans Rouwenhoff geeft aan dat Ribs & Blues toch voor iedereen toegankelijk is en moet blijven, niet zo groot als bijvoorbeeld Lowlands, het binnen de dorpskern houden is daarbij uniek. Op dit terrein kunnen maximaal 40.000 mensen lopen. En het moet leuk blijven. Voor de kinderen is er al jaren het Adventureland. met kabelbaan, Wipe-out, sprinkussens en nog veel meer. Betalen doe je met kids dollars en er zijn speciale jonge initiatieven zoals het programmeren met robots. Zo heeft iedereen plezier.

Foto: Sonja Veneman
Foto: Sonja Veneman

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...