Relatief weinig Overijsselse vakantieparken druk met duurzaamheid

Bron: Bungalowparkoverzicht.nl
Slechts 25% van de vakantieparken in Overijssel heeft een Green Key-certificaat. De provincie komt hiermee op de een na laatste plek van alle Nederlandse provincies. Met het keurmerk wordt aangegeven dat parken zich extra inzetten voor het milieu. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl.

In Utrecht (75%) en Zuid-Holland (54,2%) hebben relatief de meeste parken een Green Key-certificaat. Limburg, Flevoland, Noord-Brabant en Groningen komen op een gedeelde derde plek: hier heeft de helft van de parken dit duurzaamheidskeurmerk. Alleen Zeeland scoort lager dan Overijssel met een percentage van 24,2%.

Green Key-certificaat voor 4 Overijsselse vakantieparken
Vier vakantieparken in Overijssel zetten zich meer voor het milieu in dan de normale wet- en regelgeving vereist, namelijk:

  • Landal Landgoed De Elsgraven – Enter
  • Landal Landgoed De Hellendoornse Berg – Haarle
  • Landal Twenhaarsveld – Holten
  • Landal De Vlegge – Sibculo

Op de vakantieparken worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt, spaarlampen en lichtsensoren geïmplementeerd en zijn er vaak zonnepanelen aanwezig. Ook zijn er vaker laadpalen voor elektrische auto’s beschikbaar.

De overige 12 onderzochte vakantieparken in Overijssel hebben het duurzaamheidscertificaat vooralsnog niet.

Vakantieparken in Nederland steeds duurzamer
Landelijk hebben momenteel 101 van de 238 bungalowparken (42,4%) van de grootste vakantiepark-ketens een Green Key-certificaat. Vorig jaar waren er nog 95 parken met zo’n duurzaamheidskeurmerk.

In Nederland zijn er twee ketens waarvan alle parken een Green Key-certificaat hebben: Center Parcs en RCN Vakantieparken. Bij vier ketens is het aantal vakantieparken met het duurzaamheidskeurmerk gestegen ten opzichte van vorig jaar: Molecaten, Landal, Roompot en TopParken. Alleen bij EuroParcs is het aantal gecertificeerde parken gelijk gebleven.

Benieuwd welke duurzame maatregelen Nederlandse bungalowparken nog meer nemen? Kijk dan op de volgende pagina: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/hoe-duurzaam-zijn-vakantieparken-in-nederland/.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...