Recordaantal perenboompjes besteld, extra ‘handjes’ welkom.

De afgelopen 2 weken liep het compleet storm na de aankondiging van de actie van Eetbaar Olst-Wijhe om de gemeente te laten verrijken met perenboompjes die nog resteren van een landelijke reddingsactie. Laagstam perenboompjes van het ras Conference, op maat om ook in een kleine tuin te passen – dat was het aanbod. En dat bleek raak. Zo’n 700 inwoners van Olst-Wijhe heeft plek voor zulke boompjes, en daarvan zijn er nu in totaal ruim 3.750 exemplaren besteld!

Omdat de lokale stichting zelf gerund wordt door een klein aantal vrijwilligers, is de ambitie weliswaar fors, maar de capaciteit nog wat beperkt. Vandaar dat de deur naar bestellingen na woensdagnacht 24 februari dicht ging, en er nog een boel mensen teleurgesteld moest worden.

Vandaar ook dat de uitvoering van de actie een forse logistieke puzzel vormde, want het moet natuurlijk allemaal ook coronaproof gebeuren. Zodoende heeft EOW een extra locatie georganiseerd, in Wijhe, en de afhaalperiode verruimd. Iedereen die boompjes heeft weten te bestellen, heeft inmiddels in principe de instructies per nieuwsbrief ontvangen. Daarin wordt men onder meer opgeroepen om de buren op te zoeken die ook hebben besteld, om het ophalen met elkaar te ‘poolen’. Dat scheelt een hoop werk, een hoop ritten, en verlaagt de kans op opstoppingen en minder coronaveilige drukte en interactie. In een aantal straten en buurten heeft men elkaar al gevonden.

Nu is het de voornaamste uitdaging om voldoende ‘handjes’ ter plekke te krijgen. Op vrijdag 5 maart zijn mensen welkom die bij wijze van buiten-workout te helpen met het uitsteken van de boompjes, op hun huidige opslagadres in Terwolde. En op zaterdag 6 maart is er nog behoefte aan extra menskracht om het uitdelen in goede banen te helpen leiden. Wie zo wil bijdragen aan het eetbaar groen en noaberschap in Olst-Wijhe, kan zich melden bij de stichting, via eetbaarolstwijhe@gmail.com

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Sfeervolle Bohemian Ibiza  Markt in Wijhe

Vrijdag 19 juli was de Langstraat in Gastvrij Wijhe het decor van ...