Raalte gaat ‘rondkomen met je inkomen’ uitbreiden

Gemeente Raalte breidt financieel vangnet voor inwoners met een laag inkomen uit. Allemaal kennen we de stijgende kosten voor boodschappen, energie en andere vaste lasten. Daarmee maakt een steeds grotere groep inwoners zich zorgen of zij het financieel redden tot het einde van de maand. Het college van de gemeente Raalte heeft daarom gekozen om het aanbod van gemeentelijke hulp uit te breiden.

In het nieuwe plan ‘rondkomen met je inkomen’, dat de gemeente Raalte aan de gemeenteraad voorstelt, staat hoe de gemeente mensen met weinig geld of schulden extra wil helpen. Wethouder Gerria Toeter zegt dat de gemeente meer rekening wil houden met de stress die mensen voelen als ze weinig geld hebben:

We willen de financiële stress verminderen
“Mensen met geldzorgen hebben constant veel dingen te regelen. Het is als jongleren. Hoe betaal ik de huur, koop ik eten en zorg ik voor mijn kinderen? Je bent gefocust op het dringende probleem en vergeet de andere dingen. Met onze hulp willen we die stress verminderen en mensen overzicht geven in moeilijke financiële situaties.”

Belangrijke punten uit het plan zijn:

  • De gemeente betaalt voor een online cursus van Humanitas om geldstress te verminderen.
  • De gemeente gaat proberen spreekuren te organiseren waar mensen terechtkunnen met vragen over geld en rondkomen, niet alleen voor mensen met een uitkering, maar voor iedereen die hulp nodig heeft.
  • Er is extra aandacht voor het hebben van wat geld achter de hand en het wordt makkelijker om steun aan te vragen.
  • De meedoenregeling 18+ (een bijdrage voor bijvoorbeeld sport of cultuur) wordt automatisch toegekend aan mensen met een uitkering, zodat ze het geld niet mislopen.
  • De vermogensgrens wordt verruimd, zodat meer mensen steun kunnen krijgen voor bijzondere kosten.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Advocaten McDonald’s schutter ‘spelen met vuur’ in rechtbank

“De verdediging speelt enorm met vuur.” Dat waren de woorden van een ...