Raalte gaat aan de slag met sportakkoord

De gemeente Raalte werkt in 2019-2020 toe naar een Roalter Sportakkoord. Dit sportakkoord wordt door sportverenigingen, onderwijs- en zorginstellingen samen met de sportformateur gemaakt. Doel van dit plan is dat iedereen in de gemeente Raalte met plezier, veilig én duurzaam kan sporten en bewegen. Volgens planning moet er in mei 2020 een Lokaal Sportakkoord liggen.
Bij de vaststelling van de begroting voor 2019 heeft de raad besloten dat er een Roalter sportakkoord moet komen. Dit sluit aan op het Nationale Sportakkoord dat is opgesteld om zoveel mogelijk inwoners met plezier te laten bewegen.

In september is Richard Migchielsen gestart als sportformateur. Hij zal het proces om te komen tot een gezamenlijk sportakkoord begeleiden. Migchielsen: “Het sluiten van sportakkoorden wordt gestimuleerd vanuit het rijk. Zodra er een Lokaal Sportakkoord ligt, kan de gemeente aanspraak maken op een uitvoeringsbudget van het rijk. De komende tijd ga ik in gesprek met zoveel mogelijk betrokken partijen, om te horen welke onderwerpen er leven en in het Roalter Sportakkoord opgenomen moeten worden”

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...