PvdA doneert 100 boeken in strijd tegen laaggeletterdheid

Laaggeletterdheid is een hardnekkig probleem. Mensen die niet goed kunnen lezen lopen tegen een heleboel problemen aan. De PvdA gaat de strijd met laaggeletterdheid aan en doneert 100 keer ‘De brief van de koning’. Caroline Leget (PvdA Deventer) en Niels van der Hoorn (PvdA Overijssel) haken daarmee aan op de landelijke actie ‘Geef een boek cadeau’, die als doel heeft om alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken.

“Lezen is leuk! Leesplezier vergroot de woordenschat, maakt het makkelijker om teksten te begrijpen en verruimd de fantasiewereld,” aldus Leget. “Dat zijn belangrijke fundamenten voor de rest van hun leven en dat gunnen we ieder kind.” De PvdA gaat de boeken de komende tijd op verschillende plekken verspreiden. “Denk bijvoorbeeld aan scholen, jeugdhulp, maar ook AZCs.”

Geef een boek cadeau

De leesbevorderingscampagne ‘Geef een boek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Boekhandels en landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugdboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.

Laaggeletterdheid

“Mensen die laaggeletterd zijn hebben moeite met bijvoorbeeld solliciteren, of met het lezen van een bijsluiter,” zegt Van der Hoorn. “En de drempel om hulp te zoeken, helemaal op latere leeftijd, is vaak hoog. Eén van de beste manieren om taalachterstand te bestrijden is daarom om er zo snel mogelijk bij te zijn, dus door samen met kinderen zoveel mogelijk te lezen.”

Meer dan twee miljoen Nederlanders zijn officieel laaggeletterd en een kwart van de vijftienjarigen kan niet voldoende lezen en schrijven. De PvdA wil met een groot offensief tegen laaggeletterdheid ervoor zorgen we dat iedereen kan meedoen in een steeds meer digitale informatiesamenleving.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Vind een weg langs 180 optredens verspreid over 60 tuinen in Deventer: het programma van Gluren bij de Buren is bekend!

Zondag 30 juni veranderen 60 tuinen tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren ...