Positieve impact biodiversiteit door leerlingen Carmel College Salland

De natuur groeit en bloeit in Salland! Met name dankzij leerlingen van het Carmel College Salland in Raalte. Vorig jaar legden zij de eerste bloemenstrook aan in park Drostenkamp. Inmiddels bloeit de tweede strook.

In samenwerking met de Gemeente Raalte legden leerlingen in februari van dit jaar een tweede bloemenstrook aan in park Drostenkamp. Peter Maatman, instructeur Groen van Praktijkonderwijs Carmel College Salland, heeft toestemming gekregen om de eerder aangelegde bloemenstrook uit te breiden met ca. 45 m2. De initiatiefnemer gaf vorig jaar aan dat het tijd werd om het gebied biodiverser te maken en onder de aandacht te brengen.

Bloemen en insecten
Bij de bloemstrook zijn niet alleen bloemen te zien, maar ook bijen, vlinders en andere insecten. Daarnaast staat bij de vijver 1 van de 40 vlinderborden van 900 jaar Raalte. Salland Zoemt, een stichting dat zich inzet om Salland weer te laten zoemen van de insecten, liet vorig jaar weten enthousiast te zijn over dit project. Daarnaast ziet de stichting het als een bron van inspiratie om inwoners van Raalte te stimuleren zelf een dergelijke actie op te zetten.

Tekst gaat verder onder foto

Close-up van een koninginnenpage rups in de bloemenstrook
Foto van Facebookpagina: Leven in Raalte
Foto gemaakt door: Peter Maatman

Bewonder de bloemenstrook
Ben je binnenkort in de gelegenheid? Loop dan zeker eens een rondje door het park en geniet van de vele bloemen en insecten! De bloemenstrook ligt tegenover de entree van het schoolgebouw aan het wandelpad in het Drostenkamp.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Expositie Charlotte Koloc in De Kuip

Colmschate – Op dit moment is er een nieuwe expositie te zien ...