Politiek actief worden, doe mee aan deze gratis cursus

Gratis Zomercursus Politiek Actief :Van 17 tot en met 19 augustus 2015 start de gemeente Zwolle de cursus Politiek Actief voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden en voor iedereen die wil weten hoe je invloed kunt uitoefenen op de besluitvorming.

De cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee hoopt de gemeente inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid. De cursus Politiek Actief is bedoeld voor inwoners uit de gemeenten Zwolle, Kampen, Hattem, Zwartewaterland, Dalfsen-Nieuwleusen, Olst-Wijhe, Raalte en Staphorst.

Programma: De cursus bestaat uit drie avondbijeenkomsten en wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Ook krijgen deelnemers een training in debatteren en lobbyen bij een gemeente. Gastdocenten geven presentaties en de deelnemers ontmoeten lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

Bijeenkomst 1 Maandag 17 augustus 2015 – 17.00 tot 22.00 uur

Bijeenkomst 2 Dinsdag 18 augustus 2015 – 19.00 tot 22.00 uur

Bijeenkomst 3 Woensdag 19 augustus 2015 – 17.00 tot 22.00 uur

Aanmelden: De cursusbijeenkomsten vinden plaats in het Stadhuis van Zwolle, Grote Kerkplein 15. De cursus is gratis. Wel wordt van de deelnemers verwacht dat ze het gehele programma volgen. Aanmelden kan vóór 15 juli via raadsgriffie@zwolle.nl.

Meer informatie: Kijk voor meer informatie over de cursus Politiek Actief op de website www.zwolle.nl/gemeenteraad.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...