Performing Arts festivals tijdens Winters Zwolle Festivalweken


De periode rondom de kerstdagen heeft de donkerste dagen van het jaar. Het is een goed moment om terug te kijken, vooruit te blikken, te ontmoeten en te vieren. Zwolle viert de winter groots met WintersZwolle: drie maanden vol activiteiten. De kern van WintersZwolle zijn de WintersZwolle Festivalweken; de weken rondom Kerstmis en de jaarwisseling. Regisseur Rob Bults vertelt over de opzet ervan en nodigt je van harte uit.

“Kom in de WintersZwolle Festivalweken genieten met vrienden of familie van Het Wereldberoemde Verhalenfestival, De Midwinterspooktocht, Circustheaterfestival Op grote Hoogte,

(Interview met Rob Bults, regisseur WintersZwolle en Artistiek leider Zwolle Unlimited)

Betovering
Winter is voor Rob Bults een bijzondere periode van het jaar. “Ik ben geen fan van de koude, maar ik houd enorm van de sfeer en knusheid die deze maanden met zich meebrengen. Het is voor mij een periode van ontmoeting, tijd voor dierbaren, samen lekker eten en uitgaan, luisteren en kijken naar voorstellingen.”

Bults draagt als regisseur van de WintersZwolle Festivalweken zijn eigen steen bij aan een betoverende wintersfeer in zijn thuisstad. “Alle evenementen die gehouden worden in de wintertijd, zijn evenementen vol verhalen. Verhalen raken mensen. Dat is niet zo gek. Verhalen werden al verteld vanaf het moment dat de eerste twee mensen op deze aarde rondliepen. Het zit gewoon in ons DNA.”

Bults vindt dat Zwolle zich met een grotere en langer lopende evenementenperiode in de winter goed op de kaart kan zetten als groeistad in Nederland. “We gelden als toekomstige vierde regio van het land. Daar hoort ook een stevig cultureel aanbod bij.” Hij stipt nog even het gloednieuwe Circustheaterfestival Op grote hoogte aan. “Daarmee gaan we op en rond Academiehuis De Grote Kerk op grote hoogte circustheater en danstheater aanbieden, met het luchtruim als podium, en zweven als uitgangspunt. Wie wil er nou niet vliegen als een vogel?”

Wereldberoemde Verhalenfestival

Het WBVF wil deze verhalen primair bij haar publiek brengen. Rauw, direct, to the point en zonder omweg. Met ruimte voor de artiest, voor een eigen perspectief, en met een eigen interpretatie. Met vrijheid in vorm, gesteund door meesters. Naast twee kinderroutes en drie theaterroutes is er nog de Muziekroute met de titel “Ode aan de held”. Op 21 en 22 december.

Comic Designs van wereldberoemde verhalen

Niek en Mellanie gaan samen met leerlingen van de opleiding Comic Design van ArtEZ hogeschool voor de kunsten vanaf 6 december aan het werk om maar liefst achttien striptekeningen te maken van de verhalen die opgevoerd worden tijdens het Wereldberoemde Verhalenfestival. De strips worden op reuzenpanelen tentoongesteld van 21 december tot en met 26 december, maar het maakproces kan op 6 december gevolgd worden in Academiehuis De Grote Kerk in Zwolle.

Midwinter Spooktocht

De Midwinter Spooktocht brengt spannende verhalen tussen leven en dood, gespeeld door theatermakers en figuranten. In deze route word je begeleid door verhalenvertellers die je naar 11 scenes brengen. De Midwinter Spooktocht is op 23 en 24 december.

Op Grote Hoogte

Op 23 en 24 december organiseren wij nog een spiksplinternieuw festival in de stad. “Op grote Hoogte” speelt zich af in de lucht.

Winterwarmte

Het festivalterrein op het grote Kerkplein in Zwolle brengt live muziek, verhalenvertellers voor kinderen en een winterse sfeer. tevens is Winterwarmte de vertrek en terugkomplek van alle routes. Op 24 december is Winterwarmte ionderdeel van Kerstival, het live muziekspektakel in de Zwolse kroegen, demuziekanten reizen van plek naar plek terwijl u rustig blijft zitten.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Heuvelachtig wandelen tijdens 20e Sallandse wandeltocht

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni a.s. organiseert Wandelsport Haarle voor ...