Parkeerverbod ingesteld in overleg met bewoners en weer opgeheven zonder overleg

De Kennedylaan in Raalte kende een parkeerverbod tegen overlast. Dat was ingesteld in overleg met de bewoners. Maar dat is nu zo ineens opgeheven. Zonder overleg met de bewoners. Vreemd voor een gemeente die er prat op gaat ‘participatiegemeente’ te zijn en zegt groot belang te hechten aan meedenkende burgers, vindt Hans de Kort.

Door Hans de Kort

Vroeger hadden we in onze straat enorm veel overlast van parkerende auto’s en daarom vroegen het gemeentebestuur dat te verbieden. Voor parkeren was de straat te smal en bovendien, door de vorm, ook nog eens buitengewoon gevaarlijk voor de scholieren van het voortgezet onderwijs, voor die de straat een hoofdroute bleek te zijn, vooral voor de vele tochten naar de diverse supermarkten in het dorp, tijdens de tussenuren.

Recentelijk ontdekten we echter dat er plotseling parkeerverbodsborden waren verwijderd, waardoor het parkeren weer mogelijk was geworden.

Desgevraagd kregen we namens b&w als antwoord dat de borden waren weggehaald omdat ze hadden vastgesteld dat deze aan vervanging toe waren en dat het gebruikelijk was in dergelijke gevallen de aanwezige verkeersmaatregelen te toetsen aan het nut en de noodzaak ervan.

In onze straat vonden b&w die noodzaak niet meer aanwezig en hadden daarom besloten, ik citeer: “We zijn dan ook van plan de parkeerverboden (..) op te heffen”.

Oh ja, nog iets: u kunt nog wel bezwaar aantekenen! Vanzelfsprekende hebben omwonenden van die mogelijkheid gebruik gemaakt.

Daarbij is de vraag gesteld of het gebruikelijk is dat bij dergelijke ingrijpende voornemens de borden alvast worden verwijderd alvorens hierover een besluit te nemen. Ook hebben we b&w laten weten het erg jammer te vinden dat zij pas contact met ons hebben opgenomen over hun voornemen het parkeerverbod op te heffen, nadát wij hen hebben aangesproken op de verdwenen borden en dat we dit van een bestuur met de titel “best bestuurde decentrale overheid” niet bepaald hadden verwacht.

Het zou b&w hebben gesierd als zij éérst contact met ons hadden opgenomen om dit te bespreken. Dat had gekund in het gemeentehuis. Wij omwonenden weten immers als geen ander hoe gevaarlijk de situatie is. Maar misschien is dit teveel gevraagd van een gemeentebestuur dat zich op steenworp afstand van ons wijkje bevindt. Het zou echter ook zo kunnen zijn dat b&w niet zo’n hoge dunk hebben van ons meedenkend vermogen.

Het bericht Parkeerverbod ingesteld in overleg met bewoners en weer opgeheven zonder overleg verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...