Paar honderd jongeren zorgen voor overlast langs IJssel in Deventer

In Deventer is het gisteravond weer druk geweest langs de verlaagde Wellekade. Twee- tot driehonderd jongeren hadden zich verzameld, waarbij de coronamaatregelen en het alcoholverbod niet werden nageleefd.

Met zelf meegenomen luidsprekers werd muziek gedraaid, waarbij luidruchtig werd meegezongen. Dit leidde tot veel overlastmeldingen van omwonenden. Ook was er veel drank aanwezig en werden er lachgastanks gebracht door bestelbusjes.

Weinig capaciteit

Rond half twaalf arriveerde een eenheid van de politie, die een controle uitvoerde op de busjes die lachgas vervoerden, maar verder niet ingreep. Agenten ter plaatse gaven aan dat het vanwege veel andere meldingen en weinig capaciteit niet mogelijk was om de groep aan te pakken. Rondom de feestlocatie bleef veel afval achter en op de rijbaan en het fietspad werden glazen flessen kapot gegooid.

Ook afgelopen vrijdag- en zaterdagnacht was het al erg druk langs de IJssel. Toen greep de politie wel in. Via Instagram laat de politie weten dat er vrijdagavond rond middernacht tientallen bekeuringen zijn uitgedeeld bij een groep van zo’n honderd jongeren die een ‘minifestival’ hielden, waarbij velen zich niet meer door de politie lieten aanspreken.

Beter spreiden

Zaterdagavond zijn er rond half een ook meerdere politiewagens gesignaleerd bij de Wellekade. Het is niet bekend of er toen ook bekeuringen zijn uitgedeeld. De politie roept via Instagram op om beter te spreiden bij het recreëren langs de IJssel en niet in een grote groep samen te komen, om te voorkomen dat er door de gemeente verdere maatregelen worden getroffen.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen blijft behouden!

Afgelopen januari werd door het bestuur van Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen ...