De GGD IJsselland gaat in de IJsselhallen te Zwolle zorgmedewerkers vaccineren tegen het coronavirus. Op 15 januari was Gerlinde de eerste persoon die het vaccin kreeg toegediend.

Overijssel van rood naar oranje op Europese coronakaart

Op de Europese coronakaart kleurt Overijssel niet langer rood. Onze provincie heeft vandaag de kleur oranje gekregen.

Nog drie provincies kleuren waarschijnlijk oranje op de kaart van coronagevallen in Europa. Naast Overijssel kunnen Utrecht, Noord-Brabant en Gelderland een stap omlaag doen.

Eerder al schoten Zeeland, Drenthe, Friesland en Groningen van rood naar oranje. Daarmee staan nu acht provincies op deze kleur. Voorlopig houden Noord-Holland, Zuid-Holland, Limburg en Flevoland het predicaat rood.

Minder gevallen

Dat Overijssel een lichtere kleur krijgt, betekent dat er minder mensen positief zijn getest. In IJsselland werden afgelopen week per 100.000 inwoners 98 nieuwe besmettingen geteld. In Twente testten 110 op de 100.000 inwoners positief.

De Europese organisatie ECDC heeft vandaag de gegevens achter de kaarten bijgewerkt. Andere landen kunnen naar aanleiding van de kaart strengere regels invoeren voor Nederlandse vakantiegangers.

Niet bindend

De ECDC-kaart is geen officieel reisadvies, is te lezen op nederlandwereldwijd.nl. En een kleurcode is niet bindend. Een EU-land mag zelf zijn regels bepalen. Een land bepaalt zelf of ze extra coronamaatregelen nodig vinden voor Nederlandse toeristen die op bezoek komen.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...