Overijssel lanceert crisisarrangementen om de samenwerking in binnensteden tijdens de coronacrisis te stimuleren

De Stadsbeweging van de provincie Overijssel stelt de aanvraag voor stadsarrangementen open, speciaal voor gemeenten die tijdens deze coronacrisis samenwerkingsacties in het centrum willen opzetten of versnellen. Bijvoorbeeld voor het opzetten van digitale platforms en bezorgdiensten, extra inzet op binnenstadsmanagement of heropeningsacties na de crisis. In drie stappen kunnen gemeenten hun aanvraag bij de provincie indienen. De provincie heeft hiervoor 500.000 euro beschikbaar gesteld.

Door gedeputeerde Monique van Haaf

Ook tijdens de coronacrisis zien we dat goede samenwerking tussen partijen in centrumgebieden cruciaal is. De afgelopen jaren hebben we hier met de Stadsbeweging veel inzet gepleegd en nu zie je op die plekken een enorme versnelling ontstaan. Neem bijvoorbeeld Deventer. Binnen no time had de gemeente een speciale website klaar om lokale retailers te ondersteunen bij levering aan de consument.

De provincie hoopt dat koplopers als Deventer en het speciale crisisarrangement ook andere gemeenten inspireren om tot actie over te gaan. De horeca en retail zien hun omzet in deze periode teruggevallen tot soms wel 90%. Voor ons alle reden om gemeenten te ondersteunen zodat zij in de centrumgebieden vraag en aanbod weer bij elkaar kunnen brengen.

Branchevereniging INretail is blij met het openstellen van het arrangement voor. Jan Meerman, directeur Koninklijke INretail: “Het is goed nieuws dat Overijssel een pakket aan maatregelen aankondigt. Ondernemers in winkelkernen zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. Samen moeten we organiseren en stimuleren dat winkelgebieden vitaal en aantrekkelijk kunnen blijven.”

Versterking binnensteden en stedelijk gebied
De Stadsbeweging van de provincie Overijssel stimuleert samenwerking binnen en tussen gemeenten om binnensteden en stedelijke gebieden in Overijssel te versterken. Met verschillende gemeenten in Overijssel zijn hiervoor stads- of centrumarrangementen afgesloten waarin er met ondernemers, vastgoed en de gemeente afspraken worden gemaakt en projecten gestart.

Gemeenten die nu gebruik willen maken van het speciale crisisarrangement, kunnen contact opnemen met stadsbeweging@overijssel.nl.

Het bericht Overijssel lanceert crisisarrangementen om de samenwerking in binnensteden tijdens de coronacrisis te stimuleren verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...