Op stap op de Lemelerberg

Op dinsdagmiddag 25 augustus om 14.00 uur verzorgt Landschap Overijssel een ‘Op stap’ excursie op de Lemelerberg. Onder leiding van natuurgids Wiebe Tolman kunt u een prachtige wandeling maken in dit bijzondere gebied. De wandeling start bij camping De Lemeler Esch, Lemelerweg 16 te Lemele. De kosten zijn € 3, – per volwassene en € 1,50 per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel of van één van de andere Landschappen, neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. Opgave is niet nodig. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.
Vlakbij Ommen ligt reservaat de Lemelerberg. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel.

Vanaf verschillende punten kunt u genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer ziet u in het westen Zwolle liggen en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 250 schapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat. De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals boomleeuwerik en boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied. Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers en ’s winters overwintert hier de bijzondere klapekster.

Onderweg krijgt u van onze natuurgids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg en over de prachtige flora en fauna. U bent van harte welkom op deze prachtige excursie. Kijk voor meer informatie op www.landschapoverijssel.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...