Oorlogsgravenstichting bedankt Consul van de gemeente Deventer met gouden erespeld

Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Deventer ontving Gerrit Nijland op donderdag 22 december een gouden erespeld uit handen van  Roel Broer, Manager afdeling Beheer en Onderhoud bij de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester König was hierbij aanwezig.

De heer Nijland is 23 jaar consul voor de Oorlogsgravenstichting geweest. In deze rol was hij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Deventer en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Deventer liggen 43 Nederlandse en 24 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven. De heer Nijland is als consul opgevolgd door Judith Meekes.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 330 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Over de Oorlogsgravenstichting: De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...