Ondernemers Industrieweg steunen bewonersinitiatief verkeer Olst

De twee bedrijven Grolleman Vrieshuis B.V en Hogeslag-Olst B.V, beide gevestigd aan de Industrieweg in Olst, onderschrijven het bewonersinitiatief zoals die ruim een maand geleden werd gelanceerd. Ook zij zijn van mening dat fietstunnels de verkeersonveiligheid in de dorpskern niet zullen oplossen. Er moet nog steeds veel (vracht)verkeer door centrum van het dorp en daar is het niet op ingericht. Zij zien de kosten voor een fietstunnel van meer dan € 11 miljoen dan ook als verspilling van gemeenschapsgeld.

Wanneer er dan toch geïnvesteerd moet worden kan dit geld beter worden besteed aan betere en adequatere oplossingen om de problematiek aan te pakken, dan om te investeren in een oplossing waarvoor geen probleem bestaat. Het bewonersinitiatief omarmt een ‘oud’ plan dat bestaat uit een zuidelijke weg om Olst met spoorwegonderdoorgang en de te verlengen Industrieweg daarop aan te sluiten. Plus daarbij de huidige spoorwegovergang in de Jan Hooglandstraat geschikt te maken voor alleen fietsers, voetgangers en mogelijk calamiteitenverkeer (hulpverleningsdiensten). Henk Grolleman (directeur Grolleman Vrieshuis B.V): “Na meer dan dertig jaren praten over de verkeersproblematiek in Olst is het nu hoog tijd om een definitieve oplossing hiervoor te realiseren.” Rudi Holleboom (directeur Hogeslag-Olst B.V) vult aan: “90% van onze transporten gaan over de dijk richting Deventer.

Een zuidelijke weg om Olst met daarop een aansluiting van de te verlengen Industrieweg lijkt dan de best realiseerbare oplossing.” Oscar Langeland (één van de actieve bewoners Jan Hooglandstraat en Kornet van Limburg Stirumstraat) zegt: “Mooi om de maatschappelijke betrokkenheid van beide bedrijven te zien. Dit blijkt al uit het constructief mee willen denken over de tijdelijke praktische oplossingen en de rijinstructies die chauffeurs op dit moment meekrijgen voor het rijden door het dorp.” Overigens kunnen inwoners van de gemeente Olst-Wijhe nog steeds reageren op het bewonersinitiatief.

Dit kan door een e-mail naar fietstunnels@gmail.com te sturen. Ook voor uw vragen en opmerkingen. Hoe meer mensen ons steunen, hoe sterker we staan! Grolleman Vrieshuis B.V Hogeslag-Olst B.V Actieve bewoners Jan Hooglandstraat en Kornet van Limburg Stirumstraat

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...