Onder de kleurpoeder voor nieuwe sport-en speelspullen voor basisschool Het Palet in Deventer

Bron: RTVOost
Leerlingen van basisschool Het Palet in Deventer hebben 2.450 euro verdiend tijdens een Color Run. Zij liepen rondjes om de school om geld op te halen en werden daarbij aangemoedigd door ouders die kleurpoeder over hen heen gooiden.

Met het geld worden sport- en speelspullen voor op het schoolplein aangeschaft. Waar de ene leerling puffend de rondjes om de school liep, ging de andere als een speer.

Kleurstof in de ogen

De Color Run in Deventer was een feest voor de kinderen en de ouders. Een moeder rent met handenvol kleurstof achter de kinderen aan. Nada vindt het maar niks: “Je krijgt het soms bijna in je ogen. Het lopen vind ik wel leuk hoo!”

Gymleraar Eray Canlioz heeft de sponsorloop georganiseerd. “Bewegen is voor kinderen heel belangrijk, daarom deze loop. Maar ook met het geld wat we ophalen willen we spullen aanschaffen om het bewegen te bevorderen. Dat kan van alles zijn.”

Veel kwetsbare leerlingen

Het Palet hoort bij de 500 scholen in Nederland die veel kwetsbare leerlingen en kinderen uit gezinnen met financiële problemen hebben. Volgens directrice Sietske Nijland is dat niet alleen maar negatief: “We hebben geld gekregen van het Rijk voor bijvoorbeeld een gezamenlijk ontbijt. Daar starten we volgende week mee.”

Dat ontbijt is bedoeld voor leerlingen die met een lege maag naar school gestuurd worden. Zeker tot eind januari wordt er voor hen op Het Palet een ontbijt geregeld.

“Deze Color Run is goed voor de kinderen omdat bewegen gezond is, maar ze leren ook dat je geld op kan halen door een positieve activiteit te doen.” Nijland kijkt trots naar ‘haar’ kinderen die langslopen. Een jongetje slentert inmiddels: “Ik ben moe.”

Stella en Julia zijn de kinderen die het meeste geld opgehaald hebben; uiteindelijk hebben alle leerlingen samen 2.450 euro voor hun school verdiend.

https://www.rtvoost.nl/nieuws/2157603/leerlingen-deventer-school-rennen-nieuwe-speelspullen-bij-elkaar

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...