Ondernemers uit Wijhe hebben aan de provincie Overijssel laten weten dat zij niets zien in het plan om de maximumsnelheid op de N337 tussen Olst en Wijhe van 80 naar 60 kilometer per uur te verlagen.

Olst-Wijhe – Ondernemers boos over 60 km zone op de dijk

Ondernemers in de Langstraat en Poort van Wijhe hebben een petitie van de Algemene Wijhese Ondernemersvereniging (AWO) ondertekend waarmee zij aangeven tegen dit plan te zijn.Die handtekeningen zijn met een begeleidende brief naar de provincie gestuurd. De ondernemers zeggen dat het winkelcentrum en het bedrijventerrein van zowel Wijhe als Olst goed bereikbaar moeten blijven voor economisch verkeer en dat de huidige N337 prima voldoet.

Ook de verkeersveiligheid is daarmee dus niet in gevaar. De 60km-zone tussen Olst en Wijhe zal ervoor gaan zorgen dat Wijhenaren en Olstenaren minder snel bij elkaar boodschappen zullen halen. Volgens de ondernemers is het gebied waar Olst en Wijhe klanten trekken nu al klein door de IJssel. Mensen steken niet de rivier over om boodschappen te doen in Olst of Wijhe.

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...