Oekraïens Pop-Up restaurant opent in de Deventer Schouwburg

Vrijdag 8 juli opent de Deventer Schouwburg een Oekraïens Pop-Up restaurant. De koks en de restaurantmedewerkers zijn vluchtelingen uit Oekraïne die in Deventer opvang hebben gevonden. Een prachtig samenwerkingsproject met de studenten en docenten van Saxion Hospitality Business School en de Deventer Schouwburg. De musici uit het Irishuis zorgen in het restaurant voor de muzikale aankleding. Kaarten voor 8 juli zijn nu te koop via deventerschouwburg.nl.

Voor inwoners uit stad en regio een uitgelezen kans om kennis te maken met de fantastische (h)eerlijke keuken van Oekraïne. De samenwerking komt voort uit de contacten van de schouwburg met de bewoners van het naastgelegen Irishuis. Het Irishuis is een opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne met een beroep in de (klassieke) muziek en opera. Vanuit de Kien samenwerking in de stad is het lijntje gelegd met de docenten en studenten van de Hogeschool Saxion | Hospitality Business School die het Pop-Up restaurant begeleiden als schoolproject.

Oekraïense eetcultuur

Alle feestelijke gelegenheden worden in Oekraïne rondom het eten georganiseerd. Mensen komen bij elkaar om lekker en lang te eten. Deze gastvrijheid hoort bij de Oekraïense cultuur. De Oekraïense keuken kent veel invloeden uit andere eetculturen waaronder de Poolse, Turkse en Hongaarse keuken. Kenmerkend is dat er geen voedsel wordt verspild.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...