Nacht van Gastvrij Wijhe brengt bezoekers in vakantiestemming

Met geopende winkels tot 22.00 uur, talrijke kraampjes, activiteiten en muziek is de Nacht van Wijhe de opmaat voor een heerlijke zomervakantie. Op vrijdag 12 juli is iedereen welkom in de Wijhese Langstaat voor een goed en gezellig begin van de zomer.

De sfeervolle markt staat van 18.00 tot 22.00 uur in de winkelstraat opgesteld. En terwijl Showkorps Amicitia uit Boerhaar een muzikale show verzorgt, zijn er tussendoor nog diverse andere activiteiten. Eén van de blikvangers is ICE-ACT, de grappige, spectaculaire en culinaire one-man show met ijsjes van Werner Smit. Zijn heerlijke ijsjes van eigen recept in diverse smaken worden op een wel heel bijzondere wijze gepresenteerd. De ICE-ACT is te zien en te beleven bij de kastanjeboom, tegenover Markvoort Computers.

Optredens
Bezoekers van ‘de Nacht’ ontmoeten ongetwijfeld ook de groep Piepende Wielen van Aleida Nijhuis. Met oude kinderwagens en in bijpassende klederdracht pareren zij door de Langstraat. Ter hoogte van ‘Bij de Boom’ kunnen bezoekers hun nagels laten lakken en zijn er diverse leuke verrassingen. Op de kraam zijn fraaie kaarten en cadeau artikelen verkrijgbaar. Carnavalsvereniging de Diekschoevers staat bij horecagelegenheid Bij Ons Wijhe (de voormalige Longhorn) met een ludieke spelvorm. Doorlopend zijn er optredens van ‘Stichting clown dichterbij’. De clowns lopen door de hele Langstraat.

Verjaardag
Een verjaardagsfeestje wordt gevierd bij boekwinkel Primera. Tijdens de Nacht van Gastvrij Wijhe viert Rupsje Nooitgenoeg daar haar vijftigste verjaardag. De boekhandel heeft voor kinderen van twee tot ongeveer tien jaar spelletjes georganiseerd die in het teken staan van Rupsje Nooitgenoeg. Uiteraard kunnen ze daarmee leuke prijsjes winnen.

Muziek
Bij café De Oranjerie en café ‘t Praothuus op het terras staat vanaf 21.00 uur Ted’s Road Show. Het Engelse duo brengt vooral blues, folk, country, pop en ballade-covers van onder meer Johnny Cash, J.J. Cale, C.C.R., Neil Young, B.B. King, Howling Wolf en Muddy Waters, maar ook eigen werk. Op het Slingerplein geven dj’s, waaronder dj Yannick, acte de présence.

De Nacht van Gastvrij Wijhe is een avond die je niet wilt missen. Kom dus gezellig naar de Langstraat en vier het begin van de zomervakantie mee!

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...