Het landelijk Museumweekend op 6 en 7 april belooft weer een mooi weekend te worden. Veel musea zetten hun deuren open voor slechts € 1,- .  Het Speelgoedmuseum en het Historisch Museum Deventer doen ook mee aan het landelijk Museumweekend. Van 10 tot 12 uur zijn ze zelfs gratis toegankelijk.

Museumweekend 6 en 7 april 2013

Circus en poppendokter

De zaterdag in het speelgoedmuseum staat in teken van het circus. Om 11 uur en om 12 uur start er een toverlantaarnvoorstelling. Een toverlantaarn is een apparaat dat mooie vaak handbeschilderde glazen platen vertoont. Dit keer met het thema circus. De platen zijn soms wel 100 jaar oud. In de middag van 14 tot 16 uur kun je mee doen aan de workshop kindercircus. Circus Mirakel uit Deventer leert je jongleren met knotsen, zwieren met linten en doeken, balanceren over een touw en andere circusoefeningen.

Zondag is de poppendokter Francisca van der Wal aanwezig om te demonstreren hoe zij poppen restaureert.

Oranje en de geschiedenis van Deventer in 30 minuten

Vanaf zaterdag 6 april is de tentoonstelling Oranje en Deventer, 1813-2013 te zien. Deze mini-expositie toont herinneringen aan de bezoeken van de Oranjes van de afgelopen 100 jaar aan Deventer. Van koning Willem tot aan prinses Maxima. De Oranjes kwamen altijd graag naar Deventer toe. Oranje en Deventer is te zien t/m 29 april 2013.

Op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur starten er om de 45 minuten korte lezingen van ca. 30 minuten. Alle lezingen bij elkaar vormen de geschiedenis van Deventer van prehistorie tot en met de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Er is ruimte voor max. 30 personen per lezing.

In beide musea zijn de activiteiten gratis. Aanmelden is niet nodig. De entree is zaterdag gratis van 10 tot 12 uur en daarna € 1,- voor iedereen.

www.historischmuseumdeventer.nl

www.speelgoedmuseumdeventer.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Zweten bij obstacle run tijdens het Sportfestival Olst

Zaterdag 8 juni kunnen sportievelingen zich weer naar hartenlust in het zweet ...