Man valt uit stuurloze boot op IJssel in Deventer, pleziervaarders komen met schrik vrij

Nietsvermoedend liet Gerard Schepers gisteravond rond half zeven zijn hond uit langs de jachthaven bij de IJssel in Deventer. Totdat hij zag dat een snelle rubberboot stuurloos raakte, toen de bestuurder uit de boot viel. De man en nog twee meiden, die in de band achter de boot lagen, zagen het stuurloze voertuig door de IJssel razen. “Dat was echt even schrikken. Gelukkig is het goed afgelopen”, zegt de omstander.

Schepers belde 112, omdat hij op een gegeven moment de man kopje onder zag gaan. Normaal gesproken hebben bestuurders van boten een zogeheten dodemanskoord om, zodat ze niet zomaar uit de boot kunnen vallen. Ditmaal had deze man deze veiligheidsmaatregel niet opgevolgd. “Met alle gevolgen van dien. Dat overkomt hem normaal gesproken nooit, zei hij”, weet Schepers.

‘Goed gehandeld’

De bestuurder van het plezierjacht kwam zonder zijn dodemanskoord in het water terecht, toen hij gas wilde geven. De boot voer door en de meiden en de man moesten diverse keren uitwijken. Uiteindelijk liep het met een sisser af toen de boot tegen de kade tot stilstand kwam. De twee meiden waren toen al naar de kant en de man kon niet veel later ook veilig het water verlaten.

“Toen de brandweer kwam, was het allemaal alweer veilig”, weet Schepers. “Ik voelde mij bezwaard dat ik gebeld had, maar de brandweer zei dat ik goed gehandeld had.”

De drie werden nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...