DEVENTER - Woensdagavond praat de lokale politiek over de wijze van financiering om de bouw van het nieuwe stadskantoor mogelijk te kunnen maken.


Lening van 55 miljoen nodig: even een offerte per telefoon

Daar is namelijk stagnatie ingekomen omdat de gemeente maar bij één bank geld kan krijgen voor de realisatie van het nieuwe gebouw op basis van een gekregen schriftelijke offerte. De enige offerte is van de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG). Wat daar instaat, en hoe de offerte in elkaar steekt is onduidelijk omdat deze informatie niet beschikbaar is voor de pers. Uit concurrerende overwegingen, zoals de gemeentelijke communicatieafdeling maandag aan Salland TV aangaf.

In een bestaande afspraak (treasury statuut) binnen de gemeente is vastgelegd dat de gemeente altijd drie offertes opvraagt. Zo kan dan de keus worden gemaakt voor deze lening. Maar nu wil het college afwijken van die regel omdat er maar één bank zaken wil doen met de gemeente, de BNG. De andere offertes gingen per telefoon. De bank belde de gemeente en die moest binnen vijf minuten beslissen. Het ging daarbij om twee offertes die per telefoon van commerciële banken kwamen. Als je als gemeente snel geld nodig hebt dan kan het kennelijk desnoods even per telefoon.

Over Salland TV

x

Check Also

Kerst in Olst met Anton Pieck sfeer

Voor wie de drukte van het populaire Charles Dickens Festijn in Deventer ...