Carmelcollege Raalte op bezoek in Nepal

Half februari reizen 16 leerlingen van het vmbo en praktijkonderwijs voor twee weken naar Nepal. Samen met hun begeleiders gaan zij daar hun ‘grenzen verleggen’ en ontdekken dat anders ook goed kan zijn. Het afgelopen half jaar hebben de scholieren met diverse sponsoracties ruim 10.000 euro ingezameld voor concrete verbeteringen voor de bevolking daar en voor de bekostiging van de maaltijden en overnachtingen tijdens de gezamenlijke trekking met 12 Nepalese jongeren.

Ze gaan hun grenzen verleggen middels een verblijf van 4 dagen in het bergdorp Serachour, waar de leerlingen meedraaien op school en verblijven in een gastgezin. Daarna volgt er een trekking door het Himalayagebergte. Door contact te maken met de lokale leeftijdsgenoten en te ervaren hoe het leven in een ander deel van de wereld eruitziet, zullen de leerlingen ervaren hoe het dagelijkse leven ook heel anders kan zijn. Door intensief samen te leven en samen te werken, ontdekken de leerlingen wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen de Nederlandse en Nepalese cultuur. Wat zijn daar de lokale gebruiken en hoe ziet het onderwijs eruit? Door o.a. samen de Annapurna te beklimmen, krijgen de leerlingen de kans om te werken aan sociale competenties, zoals samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en jezelf presenteren. Het zijn scholieren uit klas 3 praktijkonderwijs en 3 vmbo. De leerlingen vertrekken op 18 februari en komen 6 maart terug.

Informatie over het project in Nepal: In samenwerking met de stichting Maya gaan de leerlingen uit Salland naar het dorp Serachour in Nepal. De opbrengst van de sponsoracties wordt in dit dorp besteed aan: het mogelijk maken van onderwijs voor zoveel mogelijk leerlingen in het dorp; leermiddelen; laptops; sportkleding; uniformen voor de school; kinderkleding enz.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...