Lagerhuisdebatstelling: “Maximumsnelheid op de provinciale wegen moet omlaag”

Leren debatteren en een goede mening vormen is belangrijker dan ooit. Internet vervangt uit je hoofd leren, maar is meteen een vergaarbak voor alles. Je komt er niet alleen feiten tegen, maar ook zelf bedachte waarheden. Middelbare scholen zetten daarom vaak in op het leren nadenken, het leren debatteren, het leren boven water te krijgen wat waar is en het leren hoe je een mening kunt vormen.

Leerlingen van het Carmel College Salland staan als gevolg daarvan deze week in de voorrondes van de scholieren-debatcompetite ‘Op weg naar het Lagerhuis’. De competitie leidt naar het beste debat- en speechtalent van Nederland. Middelbare scholen uit alle provincies strijden om de titel van beste debatschool van Nederland. De voorrondes in Overijssel vinden plaats op vrijdag 14 februari vanaf 10.15 uur.

De jonge debaters buigen zich over prikkelende stellingen.

Stelling 1:
Alle Overijsselse scholen moeten minstens een halfuur buitenles per dag verzorgen.

Stelling 2:
De maximumsnelheid op de provinciale wegen moet omlaag.

Stelling 3:
Publieke instellingen moeten normen opleggen aan medewerkers voor het gebruiken van de fiets.

En we nodigen je uit gerust zelf ook iets van die stellingen te vinden 😉

De landelijke stellingen zullen onder andere gaan over drugsgebruik onder jongeren, de rol van ouders bij seksuele voorlichting en de Europese ‘Green deal’. Alle onderwerpen zijn te vinden op http://ownhlagerhuis.nl/stellingen.

Naast het Carmel College doen ook scholen uit Almelo, Hengelo, Zwolle, Nijverdal, Deventer, Ommen en Hardenberg mee.

Het ontstaan van Op weg naar het Lagerhuis
De jongerendebatcompetitie is verbonden met het in de jaren 90 zo populaire VARA-programma ‘Het Lagerhuis’. De laatste reguliere uitzending hiervan was in 2010, maar de jongereneditie ‘Op weg naar het Lagerhuis’ keert sinds 1999 jaarlijks terug. Dit seizoen in samenwerking met de provincie Overijssel en Erasmus+. Het doel van het programma is om jongeren de mogelijkheid te bieden hun debattechnieken te vergroten en om ze te laten ervaren wat de provinciale politiek inhoudt.

Het bericht Laterhuisdebatstelling: “Maximumsnelheid op de provinciale wegen moet omlaag” verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...