Landelijke finale ZomerOndernemer 2016

Op 6 oktober strijden elf jongeren tijdens de landelijke finale in Utrecht om de titel ZomerOndernemer 2016. De jongeren startten afgelopen zomer in verschillende regio’s hun eigen bedrijf met begeleiding, een startkapitaal en verzekering. De elf genomineerden wonnen de regionale finale en zijn daarmee gekwalificeerd voor de landelijke finale.

Het project ZomerOndernemer vond deze zomer plaats in Amersfoort, Amerstreek-Breda, Amstelland, Drechtsteden, Flevoland, Groene Hart, Haarlem/IJmond, Oss-Bernheze, Rotterdam, Zeeland en Zwolle. Tijdens het project maakten jongeren tussen de 15 en 22 jaar gedurende de zomervakantie kennis met het ondernemerschap.

Gevarieerde bedrijfsideeën
Het enige wat de deelnemers nodig hadden om mee te doen was een goed idee voor een onderneming en motivatie. En die motivatie was er zeker bij de deelnemers! Er zijn fantastische bedrijven opgezet en een aantal jongeren staan zelfs al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De ondernemingen van de regionale winnaars variëren erg van elkaar. Enkele voorbeelden zijn een ontbijtservice, een bedrijf dat longboards maakt, een gids voor eerlijke kleding en een online sieradenwebshop.

Landelijke finale
Tijdens de landelijke finale presenteren de elf genomineerden hun bedrijf aan een groot publiek. De winnaar gaat naar het International Student Company Festival in Riga. De landelijke finale vindt plaats op donderdag 6 oktober om 19.30 uur in de Metaal Kathedraal in Utrecht. Iedereen is welkom! Voor meer informatie www.zomerondernemer.nl.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...