Koninklijke onderscheidingen in de gemeente Olst-Wijhe

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen, op dinsdag 26 april 2016, ontvingen vier inwoners van Olst-Wijhe een Koninklijke Onderscheiding.

Mevrouw J.K. (Johanna) Boverhuis-Alberts uit Wijhe
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Johanna Boverhuis is sinds 1980 (bestuurlijk) actief als vrijwilliger, met name op het terrein van het kerkelijk leven. Als ouderling, kerkrentmeester en scriba. En als lid van een bemiddelingscommissie, met een opdracht vanuit de Generale Synode van de Protestantse Kerk in Nederland. Daarnaast zet ze zich sinds 1993 (bestuurlijk) in voor Toerist Info Wijhe en nu voor de Stichting Recreatie Olst-Wijhe, waarin Toerist Info Wijhe en de VVV Olst zijn samengevoegd. Als medeorganisator van de Kerstmarkt in Wijhe werft ze sinds 2000 ca. tweehonderd vrijwilligers (acteurs, zangers, muzikanten), maakt ze daarvoor de afspraken, doet ze de coördinatie en stuurt ze aan.

De heer G.J. (Gerhard) Aberson uit Olst
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Gerhard Aberson is op veel terreinen (bestuurlijk) actief als vrijwilliger. Zijn eerste bestuurlijke activiteiten stammen al uit 1968, voor de jeugdsociëteit de Lamp. Het gaat te ver om alles te vermelden. Een bloemlezing: verdiensten voor de Historische Vereniging ’t Olster Erfgoed, voor de Mij, tot Nut van ’t Algemeen, voor de St. Sociaal Kultureel Werk Olst, voor de St. De Oude School, voor de Herensociëteit v/h De Nut’s Neut, voor de St. Algemene Hulpdienst Olst, voor de St. Bökkers Mölle, voor de VVD Olst-Wijhe, voor de Bond van Medewerkers in het Notariaat afd. Zutphen enz. enz. Wat wellicht het meest tot de verbeelding spreekt en zeer recent is, zijn de Facebookpagina’s ‘Herinner je Olst’ en ‘Herinner je Wijhe’. Een eclatant succes!

De heer H.D. (Henk) Greeven) uit Olst
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Henk Greeven is sinds 1984 (bestuurlijk) actief (geweest) als vrijwilliger. Voor de Carnavalsver. Iesselzotten, voor de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen, als gemeenteraadslid voor het CDA, voor de Algemene Hulpdienst Olst-Wijhe en voor ‘de Koepel’, de (vier) samenwerkende ouderenbonden in Olst-Wijhe. Ook was hij in het verleden actief als lid van de Ondernemingsraad bij Sallcon en bestuurslid van de toenmalige Woningstichting Olst.

De heer P.L.A. (Andries) de Maaker uit Olst
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Andries de Maaker is sinds 1980 (bestuurlijk) actief (geweest) als vrijwilliger voor De Zonnebloem, als ambtsdrager en voorzitter kerkenraad in Emmen en in Olst, als adviseur voor het CFO-CNV Publieke Zaak, voor de Wandelkring Oost-Nederland, voor de KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland regio Brabant-Zeeland en als bondsafgevaardigde voor de KNBLO, voor het wandelblad ‘Op Goede Voet’, voor het Regionaal Wandel Overleg, voor de Koninklijke Wandelbond Nederland, voor de Sportraad Olst, voor de regionale Groep Senioren Overijssel van CNV Connectief en CNV Senioren Zeeland, en voor de St. De IJssellinie.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...