Komende anderhalve week aanhoudend wisselvallig

Voorlopig behouden we het vertrouwde en compleet dynamische herfstscenario met regelmatig diepe depressies aan zet in het Noordzeegebied. De straalstroom (krachtige windbundel op 9 kilometer hoogte) functioneert nog steeds in optima forma en staat linea recta gericht op de Benelux.

Deze vrijdag ook een aantal opklaringen

Nadat de ochtendbuien verder oostwaarts trokken, blijft het vandaag vaak droog in Salland met weliswaar nog kans op enkele lichte buien. Veel water verwacht ik daarbij niet.

Hinderlijk blijft die vlagerige wind. In het open veld staat nog steeds een krachtige zuidwestenwind met  windkracht 6. Het wordt 11 tot hooguit 12 graden op de meeste stekken en met die stevige wind erbij zal het vrij koud aanvoelen buitenshuis. Niet zo koud echter als op 3 november 1980 toen er een snerpende ooster waaide en het overdag net onder nul bleef. De vroegste ijsdag in het seizoen ooit.

Volgende week ook nog regen en wind

Komende week blijft het ook nog sterk wisselvallig onder invloed van een strakke jetstream die de ene na de andere depressie projecteert op West-Europa. Actieve depressies varen hun bekende koers via IJsland naar Schotland en het Noordzeegebied. De waterdragers die hiermee samenhangen zijn niet van de lucht. Periodiek valt er regen en aan de achterzijde van de gepasseerde oceaanfronten komen er ook buien die met onweer en zelfs hagel gepaard kunnen gaan. Echt dat gure herfstweer dus!

Eerste tien dagen van november erg nat

De eerste decade van november zal net als de hele maand oktober weer zeer nat gaan verlopen met als gevolg dat de al zo natte landerijen nog meer verzadigd geraken en de waterstand (IJssel) stijgt. De middagtemperaturen in Salland komen bijna iedere dag uit op een graad of 12-13 en de wind tussen zuid en west waait meest vrij krachtig door. Het moge duidelijk zijn dat de droge(re) dagdelen met de zon er ook bij, niet legio zullen zijn. Rond half november lijkt de invloed van hogedrukgebieden iets te zullen toenemen. Een lichte weersverbetering zit er dan wel in.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...