KNVB en directeuren voetbalclubs tegen beperkte opening stadions: “Voorstel zonder perspectief”

De KNVB en de directeuren van alle clubs uit het betaald voetbal hebben gisteravond het kabinet laten weten niet akkoord te gaan met het openen van de stadions van 1/3 van de volledige bezetting. Volgens hen moeten de stadions minimaal voor 2/3 worden gevuld.

“Het is een voorstel zonder perspectief. Het is niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban alleen maar en bovendien kost het de clubs weer handen vol met geld”, laten ze weten.

Minimaal 2/3

“Wij stellen ons constructief op en willen meedenken in oplossingen. Voor ons is het alleen acceptabel om met 1/3 te beginnen als we vanaf 4 februari kunnen doorschakelen naar minimaal 2/3 bezetting. Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren. Met alles wat daarbij hoort. En van daaruit snel toewerken naar volle stadions. Wij gaan ervanuit dat het kabinet gehoor geeft aan deze oproep”, sluit de mededeling af.

Versoepelingen

Gisteren lekten de nieuwe versoepelingen van het kabinet uit. Daaruit bleek dus dat er waarschijnlijk gekozen wordt voor een bezetting van 1/3. Momenteel mag er geen publiek aanwezig zijn in de stadions. Dat is het geval sinds eind november.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel ...