Kloostercamping Nieuw Sion: op adem komen na corona

Klooster Nieuw Sion, gelegen in de bossen van Diepenveen bij Deventer, opent deze zomer opnieuw een tijdelijke camping in haar boomgaard. Na een pilot in 2020 wil het klooster daarmee blijvend een plek bieden voor iedereen die, veilig in eigen land, op adem wil komen na de hectiek van de coronacrisis. Met verblijf op de camping ondersteunen gasten ook direct het klooster, dat door de coronatijd veel inkomsten verloor.

Kamperen op Nieuw Sion is anders dan op een gewone camping, vertelt directeur Marten IJmker: “Natuur en ruimte zijn denk ik herkenbare ingrediënten die mensen op vakantie ervaren, en daarvan is er op volop te genieten op en rondom ons klooster. Maar we moedigen bezoekers ook aan mee te gaan in het dagelijks ritme van het kloosterleven op Nieuw Sion. We merken dat gasten het bijzonder vinden om daarvan te proeven, bijvoorbeeld door mee te doen aan de dagelijkse getijdengebeden. Juist in de bijzondere tijd waarin we leven is vakantie ook een moment om even stil te staan bij de tijd die achter je ligt, even te bezinnen en op adem te komen.”

Om zoveel mogelijk rust te bieden aan gasten, is ontbijt en avondeten met lokale producten standaard inbegrepen bij verblijf op de kloostercamping.

Klooster in coronatijd
Door te verblijven op de kloostercamping steunen gasten ook direct Klooster Nieuw Sion. De coronacrisis leidde tot talloze annuleringen van met name groepen die zouden verblijven op het klooster voor vergaderingen, inspiratieweekenden en retraites: een belangrijke inkomstenbron van het klooster.

Gastenhuis
Voor wie niet wil kamperen bieden de kamers van het gastenhuis een alternatief om op een andere manier invulling te geven aan vakantie. Het klooster merkt dat de behoefte aan onthaasting en het zoeken naar rust een steeds grotere rol is gaan spelen tijdens de coronacrisis. “Ons gastenhuis konden we gelukkig open blijven houden de voorbije periode, en we merken aan onze gasten hoezeer zij de rust en stilte op ons klooster waarderen, nu meer dan ooit”, aldus IJmker.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...