Kinderen stemmen op het beste boek in de Kinderjury 2021

Elk voorjaar lezen kinderen van 6­­–12 jaar stapels nieuwe boeken en bepalen welke boeken uit het vorige jaar ze de beste vinden. In de Stemweek, tussen 10 en 16 mei, brengen ze hun stem uit en bepalen zo het winnende boek. Kinderen die ook mee willen doen, kunnen op dinsdag 20 april om 15.30 uur een online workshop volgen bij de Bibliotheek Salland.

De leesconsulenten van de Bibliotheek Salland weten alles van de nieuwste, leukste, mooiste kinderboeken. Zij kunnen je alles vertellen over de Kinderjury, hoe het werkt en hoe jij kunt meedoen en je mening kunt geven. Want uiteindelijk is dat waar het om gaat: wat is het allermooiste, allerbeste kinderboek, volgens kinderen?

Niemand minder dan kinderboekenschrijfster Tosca Menten verzorgt een deel van deze workshop. Zij heeft speciaal voor de deelnemers een video opgenomen. Wat ze precies gaat vertellen is natuurlijk geheim, maar: in elk geval gaat ze uitleggen hoe je een boek kunt beoordelen.

Als laatste leren deelnemers aan de workshop hoe je zelf deze leuke boeken kunt reserveren via de website van de Bibliotheek Salland en is er de gelegenheid om vragen te stellen. Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheeksalland.nl/kj21.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...