Kinderen lopen – voor kinderen in armoede – de Kinderhulp Heldenrun op 22 mei

Op zondagmiddag 22 mei 2022 organiseert Kinderhulp de eerste editie van de heldhaftigste sponsorloop van Nederland in het centrum van Deventer. Vanaf de Brink gaan kinderen en volwassenen – verkleed als superhelden – de strijd aan met obstakels en schurken. Zo beleven ze samen de mooiste avonturen én zamelen ze geld in voor hulp aan kinderen die in Nederland in armoede opgroeien. Meer dan 100 deelnemers zijn klaar voor de start. Inschrijven is nog tot 20 mei 12.00 uur mogelijk.

Een van de deelnemers zijn moeder Ebru en superheld Mizar. Ebru maakt armoede van heel dichtbij mee: “Ieder kind behoort met zonopkomst met een glimlach wakker te worden! In mijn omgeving heb ik echter genoeg lege broodtrommels gezien, kinderen zonder sokken of met winterjassen die vier maten te klein zijn.”

De Heldenrun is een sponsorloop van 1,5 of 4 kilometer, dwars door de binnenstad van Deventer, met start en finish op de Brink. Tijdens de tocht gaan kinderen samen met hun volwassen sidekick (vader, moeder, buurman, tante, oppas etc.) de strijd aan met uitdagende hindernissen en schurken. De helden schrijven zich als duo in en laten zich sponsoren door vrienden en familie om zo geld in te zamelen voor hulp aan kinderen in armoede.

Over Salland TV

x

Check Also

“Nachtzwaluw avondwandeling mét natuurgids”

Holten – Zaterdagavond 1 juni én 8 juni a.s. treden we de ...