????????????????????????????????????

Kinderboerderij krijgt cheque van € 15.000 euro van de Rabobank Noord en West Twente

Op donderdag 15 november vroeg overhandigden Stephan Roelofs en Els Geuzendam van de Rabobank Noord en West Twente het bestuur van de Stichting Kinderboerderij Hellendoorn-Nijverdal een cheque van 15.000 euro. De cheque is beschikbaar gesteld door het Rabofonds van de Rabobank en de overhandiging vond plaats op het terrein van de kinderboerderij.

Naast het bestuur waren een aantal vrijwilligers aanwezig en leerlingen van de Elimschool, vergezeld door een leraar. Zij werken vaak op donderdagmorgen op de kinderboerderij. Voorzitter Marc-Jan Hengstman is erg blij met de cheque van het Rabofonds van de Rabobank. Toen de mogelijkheid zich voordeed om deze zomer een aanvraag in te dienen, hebben we daar gebruik van gemaakt. Voor het uitvoeren van alle plannen die we hebben, konden we nog wel een bijdrage gebruiken. In goed overleg met de Rabobank is de afgelopen maanden bepaald waar de 15.000 euro aan besteed gaat worden.

Voor de Rabobank was het belangrijk dat het gebruikt werd voor zaken die met voedsel en educatie te maken hebben. Samen hebben we daarom gekeken welke onderdelen van onze plannen daarvoor globaal in aanmerking kwamen en die we met het geld van de Rabobank versneld zouden kunnen uitvoeren. Dit deel van het project wordt daarom nu al het komende half jaar uitgevoerd, vertelt Wilma Paalman. Met het geld kopen we fruitstruiken die volgend jaar al de eerste vruchten zullen dragen. Ook worden hiervoor diverse notenbomen aangeschaft, druivenstokken en bijzondere fruitsoorten en struiken voor het voedselbos. Een welkome aanvulling op de 119 hoog/halfstamfruitbomen en de meer dan 300 bessenstruiken die we dit voorjaarhebben geplant.

Op die manier kunnen we volgende herfst al met de kinderen sap en andere dingen maken met de opbrengst uit onze eigen boomgaard. Ook wordt het geld besteed aan de uitbreiding van de tunnelkas, het geven van een cursus bijenhotel bouwen en educatieborden die volgend jaar worden geplaatst. De bomen en struiken worden geplant door de leerlingen van de Elimschool en door vrijwilligers. Op die manier
kunnen we met het geld zoveel mogelijk doen en materiaal aanschaffen. Alleen voor het grondwerk huren we mensen in.

De leerlingen van de Elimschool waren al begonnen met het planten van 4 walnotenbomen rond de natuurspeelplaats. Het is de bedoeling dat hier zitjes omheen gemaakt worden. Het fijne van walnotenbomen is namelijk dat muggen er niet gek op zijn. Veel bedrijven dragen hun steentje bij om het project uit te voeren. Binnenkort wordt er een spandoek gemaakt waar ze allemaal op staan als bedankje voor hun bijdrage.

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...