Joop van der Wal’s tip om levensgenieter te zijn

Vorige keer schreef ik over een tekst op een bushokje aan de Omloop in Wijhe: ‘elke dag genieten en ook nog geld overhouden’. Geld overhouden om te genieten. Als je goed oplet is er een wereld aan gratis genieten te vinden, elke dag opnieuw! Maar zit ik daar op te wachten? Ik heb daar nog eens wat langer over nagedacht.

De krant, de televisie, de gratis reclames in bijna alle apps, de adviezen van de influencers, van de life-coaches, van zelfhulpboeken, in cursussen, op FaceBook, van de buren, de familie, je vrienden, allemaal weten ze mij te vertellen hoe dat dan zou moeten. Het gaat mijn pet te boven hoe ze dat allemaal zo zeker denken te weten. Volgens mij is er maar één die mijn omstandigheden volledig kan overzien en beoordelen en dat ben ik nog altijd zelf! Alle goedbedoelde raad zal dus bij voorbaat mank gaan op een gebrek aan kennis. Nee, als je mij van advies wilt dienen, dan sta ik daar eigenlijk alleen voor open als ik je kan zien. Ik kan dan je lichaamstaal lezen, ik kan voelen wat je (niet) zegt in de stiltes die je laat vallen. Dan kan ik ook ter plekke op het voor jou onzichtbare inwendige knopje DELETE drukken: ‘Beter van niet.’ En gewoon verder gaan met genieten, daar is het leven voor.

Het bericht Joop van der Wal’s tip om levensgenieter te zijn verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Lokaal FNV Vechtdal bijeenkomst

Lokaal FNV Vechtdal organiseert een bijeenkomst voor medewerkers in  de Verpleegtehuizen, Verzorgingstehuizen ...