Jan Terlouw inspireert: Gert-Jan Segers en Tim Hofman sprekers op vierde Deventer Jan Terlouw Lezing

Hoe kan je de kerstvakantie meer inspirerend beginnen dan met de Deventer Jan Terlouw Lezing op 19 december 2020 vanuit de Grote Zaal van de Deventer Schouwburg?
De titel van de Lezing is: ‘Zie alle mensen’. Dit jaar vanuit je eigen huis te volgen via de livestream. Vergeet niet een drankje voor jezelf in te schenken.

Politicus en schrijver Gert-Jan Segers is de hoofdspreker op 19 december. Hij neemt BNNVARA programmamaker en dichter Tim Hofman mee als duo-spreker. Jan Terlouw is aanwezig als eregast.

Het wordt een theaterbeleving met mooie nieuwe ingrediënten als live illustraties van Anne Stalinksi, tekenaar van het kinderboekenweekgeschenk 2020.
Er wordt meegepraat door een aantal ToekomstMakers, er is een nieuwe presentator en na afloop van de Lezing kan het publiek vanuit huis vragen stellen aan Hofman, Segers en Terlouw tijdens het live nagesprek.
Muzikale omlijsting wordt verzorgd door MINKA met haar tintelfrisse Nederlandstalige elektropop.
De Lezing is te volgen vanuit je favoriete luie stoel. Bij aankoop van je kaart ontvang je een link naar een website en een wachtwoord. Je hebt alleen een computer met internet nodig.

Boekje
Traditiegetrouw worden de lezingen van de sprekers gebundeld in een boekje dat wordt uitgebracht door uitgeverij De Kring.
Het is vooraf online te reserveren of na de Lezing te koop bij de betere boekhandel voor slechts € 8,99.
Achtergrond van traditie met Jan Terlouw
Het gedachtegoed van Jan Terlouw is uitgangspunt bij de Lezing. Beide sprekers belichten vanuit hun rol in de samenleving, een visie op de maatschappij en de politiek in een noodzakelijk duurzame wereld.
De Stichting Deventer Jan Terlouw Lezing is opgericht na het onvergetelijke tv-optreden van Jan Terlouw bij De Wereld Draait Door (2016) vooral bekend over ‘het touwtje uit de brievenbus’.
In 2017 betrad Jan Terlouw het podium van de Deventer Schouwburg voor de eerste keer met zijn Deventer Jan Terlouw Lezing getiteld ‘We kunnen niet langer wachten’. Het begin van een jaarlijkse traditie in december met elke keer nieuwe sprekers zoals Beatrice de Graaf, Lotte Jensen en Bas Heijne.

Over Salland TV

x

Check Also

Vind een weg langs 180 optredens verspreid over 60 tuinen in Deventer: het programma van Gluren bij de Buren is bekend!

Zondag 30 juni veranderen 60 tuinen tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren ...