Infobijeenkomst lokaal ruilsysteem LETS Olst

Het Olster ruilhandelsysteem LETS Olst is op zoek naar meer deelnemers. In november organiseerde Olst in Transitie een eerste bijeenkomst. Op maandag 10 december volgt een tweede. “Om echt te kunnen starten, hebben we een stuk of 20 deelnemers nodig”, aldus Anna Claudia Wellner, een van de initiatiefnemers.

Via een LETS-ruilsysteem kun je met gesloten beurs allerlei klussen door anderen laten uitvoeren zonder dat je rechtstreeks iets hoeft terug te doen. “De bandbreedte van wat er allemaal kan via een LETS is net zo groot als je fantasie”, zegt Wellner. Om het even of het gaat om een schilderklus, meubelreparatie, haren knippen, sjouwhulp, vervoer of bijvoorbeeld afwashulp of catering voor een feest. Op 10 december vindt de informatie-bijeenkomst plaats bij Goede Buren, Hendrik Droststraat 47 in Olst. De koffie en thee staan klaar om 19:15 uur, inhoudelijk gaat de bijeenkomst om 19:30 uur van start.

Professioneel

Tijdens de avond vertelt ervaren LETSer Paul Hendriksen waar het fenomeen vandaan komt, en hoe het in de praktijk in zijn werk gaat. Voor LETS Olst is bijvoorbeeld professioneel opgezette software beschikbaar, die handelen via het LETS vergelijkbaar maakt met hoe je te werk gaat met online bankieren. Het bijzondere aan een LETS is wel, dat betaling niet plaatsvindt met euro’s maar via een soort puntensysteem. Dat systeem doet waar geld oorspronkelijk voor bedoeld was: het vergemakkelijken van de uitruil van goederen en diensten. Omdat er binnen een LETS geen rente bestaat, is ‘rood’ staan op je LETS-puntenrekening niet erg. Maar je kunt evenmin rijk worden door LETS punten op te sparen.

Hoe dit alles precies in zijn werk gaat, wordt duidelijk tijdens de infobijeenkomst op 10 december bij Goede Buren . Wie niet in Olst zelf woont maar in een dorp of buurtschap in de omgeving is evengoed welkom. Meer informatie is te vinden op www.lets-olst.nl .

Het artikel Infobijeenkomst lokaal ruilsysteem LETS Olst verscheen het eerst op Salland1.

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...