In the Attic is terug van weggeweest en gaat uitbreiden

Op de voorgevel van eetcafé Marktzicht in Heino prijkt sinds deze week de banner van het festival In The Attic. Terug van weggeweest in verband met de coronaperiode. Organisator van het eerste uur Danny Land is maar wat blij dat ze weer mogen. In ieder geval om zelf weer te spelen voor publiek want daar doe je het als muzikant toch voor.

Danny en medebestuurslid Edwin Logtenberg hebben er zin in. Met nog 4 bestuursleden staat de organisatie als een huis. Edwin Logtenberg: “Ik zit zelf in twee bands en omdat ik de vorige keer in verband met corona niet zelf kon spelen, doe ik dat nu alsnog en heb ik aangeboden om te helpen in de organisatie.

Danny zocht als beginnende muzikant een plek om op te treden. Zodoende meldde hij zich bij Eetcafé Marktzicht om te vragen of dit mogelijk was. Met een stuk of 4 acts op de avond was het festival geboren en vernoemd naar het oefenen op zolder. “Je wil ervaring opdoen en daarna het liefst zo snel mogelijk optreden. Het is erg leuk om te zien hoe familie en vrienden dan snel wordt opgetrommeld, haha”

Kweekvijver
Een aantal acts die hier hebben gestaan, hebben zich goed doorontwikkeld. Tom Veltien, Tricklebolt, Jason Fredrick, Aspen Gems zijn hier een aantal voorbeelden van.
We hebben aan belangstelling niet te klagen en nog zat staan voor volgende edities dus we zitten goed volgeboekt voorlopig, ” aldus een tevreden Land. Gages vragen doen ze niet. “We regelen de drankjes en we zorgen dat iedereen een leuke avond heeft, en dit doen we al vanaf het begin zo.”

Eigen dag tijdens de pompdagen

Danny weet trots te vertellen dat het festival dit jaar ook een eigen daginvulling krijgt tijdens de Heinose Pompdagen. Er zijn veel bands die ook dan graag willen spelen. Zo gaat het festival nog meer identiteit krijgen en er is ruimte voor alle genres. Dat is het mooie ervan, sluiten beide heren af.

25 maart vanaf 19.30 uur – Eetcafé Marktzicht Heino

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...