Huur en koop woonwagens blijft mogelijk in Deventer

De huur van woonwagens en woonwagenstandplaatsen blijft mogelijk via de woningcorporaties. De gemeente past het uitgiftebeleid voor woonwagenstandplaatsen aan in lijn met de uitspraak van het college voor de rechten van de mens over het uitgiftebeleid. Het college voor de rechten van de mens stelt dat het uitgiftebeleid voor woonwagenstandplaatsen in verschillende Nederlandse gemeenten zorgt voor ongelijkheid. Voor nieuwe belangstellenden kan het nu onmogelijk worden om een nieuwe woonwagen of standplaats te huren in Deventer. Daarom wijzigt de gemeente deze regel.

Rentree en De Marken blijven enkele woonwagens verhuren. Ook kunnen belangstellenden een woonwagen of standplaats kopen bij de gemeente. Als deze beschikbaar zijn, maakt de gemeente dat bekend via www.deventerverkoopt.nl

Sinds 2014 hebben corporaties de mogelijkheid om woonwagens en woonwagenstandplaatsen te verkopen. Dit past in het beleid van de gemeente om de verhuur af te bouwen. Omdat de verhuur van woonwagens en standplaatsen valt onder de sociale huurvoorraad, is het een kerntaak van corporaties. Daarom nemen zij de verhuur voor hun rekening.

Over Salland TV

x

Check Also

Startersloket Raalte organiseert starterscafé in Heeten

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ...