Hondenbezitters opgelucht: afschaffing hondenbelasting in Deventer

De hondenbezitters in Deventer kunnen hun hart op gaan halen. Want met ingang van komend jaar zal de hondenbelasting worden afgeschaft. Dat is vanavond bepaald tijdens de afsluitende raadsvergadering van de gemeente Deventer.

De laatste raadtafel voor de zomerreces, maar zeker niet de minste. Volgens het merendeel van de raad is het heffen van hondenbelasting niet meer van deze tijd. Volgens indiener Bert Kleine Schaars van Deventer Belang wordt het geld wat de gemeente binnenkrijgt vanuit deze belasting niet gebruikt voor het welzijn van de circa 6500 viervoeters die Deventer telt. Het is niet voor het eerst dat de afschaffing van de hondenbelasting op de raadtafel ligt. Toch kreeg Kleine Schaars dit keer wel een merendeel van de raad met zich mee, waaronder de VVD en GroenLinks. Door instemming van deze motie houden de hondenbezitters in Deventer komend jaar 50 euro per maand over.

100.000 bomen

Naast de afschaffing van de hondenbelasting werd er onder meer besloten de komende jaren minstens 100.000 bomen in de gemeente te gaan planten. ‘Iedere inwoner één boom’. Dat was het plan van fractievoorzitter Bert Kleine Schaars van Deventer Belang. Dit plan moet volgens de fractievoorzitter niet stoppen bij 100.000, maar meegroeien met het inwonersaantal van de gemeente. Met een overweldigende 36 uit 36 stemmers werd dit plan ruimschoots aangenomen door de raad tijdens de laatste raadsvergadering voor de zomerreces. Volgens Kleine Schaars zijn de bomen in een stad essentieel in strijd tegen de hitte en de klimaatproblematiek van deze tijd.

Naast de besluiten over de hondenbelasting en bomenplan is er onder meer besloten om speelplekken en bankjes in de stad te gaan realiseren. Om eenzaamheid aan te pakken en bewegen te stimuleren ging een groot deel van de raad er mee akkoord om geld vrij te maken voor de moties van respectievelijk het CDA en PvdA.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...