Historische processie Kruisverheffing naar Plaskerk

Zoals je waarschijnlijk al wel aan de gezellige evenementen in Raalte hebt gemerkt, viert Raalte het hele jaar feest! Dit alles in het kader van 900 jaar Raalte. Zo stond er zondagochtend- en middag ook weer een activiteit op de planning, namelijk de historische processie van de Kruisverheffing naar de Plaskerk.

Zondag vond de historische processie (optocht) van de Kruisverheffing naar de Plaskerk plaats. Een processie is een plechtige kerkelijke optocht, waarbij gelovigen hun geloof openbaar belijden. Volgens de organisatie was het een mooi moment om een aloud gebruik te beleven; een kans die je niet snel meer krijgt.

Optocht, attributen en muziek
Tijdens de optocht waren verschillende attributen te bewonderen, zoals het relikwie van de Kruisverheffing. Daarnaast was de muzikale omlijsting van slagwerkgroep St. Cecilia.
Bezoekers konden zelf ook meelopen en aan die oproep was door een grote groep gehoor gegeven. De processie startte vanuit kerk de Kruisverheffing, richting de Kerkstraat en daarna de Marktstraat. Uiteindelijk vervolgde de route zich vanaf de Grote Markt richting de Plas.

”Welkom bij de Plaskerk”, sprak dominee Richard Slaar de bezoekers toe. ”Wij leren uit de geschiedenis om te toekomst te bemoedigen. Hier in Salland, 900 jaar, aandacht voor elkaar.”

Pastor Gauthier de Bekker (midden) met het relikwie van de Kruisverheffing in handen.
Foto gemaakt door: Geert Hannink

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...