Herfstvakantie op de Holterberg

Herfstvakantie op de Holterberg – van alles te beleven bij Natuurmuseum Holterberg

Reserveren voor museumbezoek is verplicht: www.museumholterberg.nl

The big Draw

Natuurmuseum Holterberg staat de maand oktober in het het teken van The Big Draw, een internationaal tekenevenement dat in 2000 in Londen van start ging. De gedachte achter The Big Draw is dat tekenen mensen bewust maakt van de wereld om hen heen. Het Natuurmuseum is een bron van inspiratie en nodigt jong en oud uit om te komen tekenen. Neem een schetsboek en tekenmateriaal mee. Heb je dit niet, dan stelt het Natuurmuseum tekenmateriaal gratis ter beschikking. Op 18 oktober: Tekenen met Melissa, 13.00 en 15.00 uur. Vol is vol.

Kosten: entree Museum.

Schedels en botten: Een bijzondere en bizarre tentoonstelling. Tot eind dit jaar in de expositiekelder van het natuurmuseum.

Maandag 12 en 19 oktoberPaddenstoelensafari. Het is herfst en dit betekent paddenstoelen. Kom op paddenstoelensafari in het Bos van Daantje Das. Aan de hand van leuke opdrachten met het hele gezin op zoek naar de schatten van de natuur. Welke paddenstoelen kan jij allemaal vinden? Na afloop een heus safari-diploma.
Aanvang 10:30, 12:30 en 14:30. Per aanvangstijd plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Deelname: €4,50 p.p.
Reserveren: 0548-361979 of info@museumholterberg.nl

Woensdag 14 en 21 oktober – Stenoloog Martin Doorman komt naar het Natuurmuseum. Doorman verzamelt en slijpt al meer dan 30 jaar mineralen en edelstenen. Heb je zelf een mooie steen gevonden neem deze dan mee om te laten determineren. Buiten op het Holterbergplein, onder voorbehoud.

Praktische info: Hele dag

Donderdag 22 oktober – Herfstwandeling. U kunt samen met een gids van het Natuurmuseum een wandeling van anderhalf uur over de mooie Holterberg maken. De gids vertelt van alles over de natuur en allerlei spannende verhalen uit het gebied. Beperkte deelname, geschikt voor het hele gezin.

Praktische info:

Reserveren: Ja. Aanvangstijd 11.00 uur , Kosten: V: € 7,50 K: € 5,00.

Iedere dag open. In de herfsvakantie is het Natuurmuseum dagelijks geopend van 10:00 – 17:00. Reserveren verplicht. Wij nodigen u uit om de beroemde natuurdiorama’s te komen bekijken. Verder heeft het museum een collectie van meer dan 1000 opgezette dieren. Kinderen kunnen het museum ontdekken aan de hand van een spannende speurtocht of een natuuronderzoeker worden in het Bos van Daantje Das.

Natuurmuseum Holterberg, Holterbergweg 12 Holten, www. museumholterberg.nl

Voor meer info of voor het maken van een reservering:

T 0548- 361979 of info

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...