Hendrik Jan Bökkers komt naar Bibliotheek Heino

Op dinsdag 1 november komt een bijzondere oud-inwoner van Heino optreden bij de Bibliotheek Salland. Hendrik Jan groeide op in Heino en daar geeft hij in de Bibliotheek op dinsdag 1 november een optreden.

Na een carrière met de bands Soundsurfer en Jovink en de Voederbietels maakt Hendrik Jan sinds 2010 met zijn band Bökkers naam met muziek in het eigen Sallandse dialect. Door de jaren heen heeft hij honderden optredens gegeven in tentfeesten in Oost-Nederland. Hij heeft een passie voor geschiedenis, vooral het verleden van de streek en de Nedersaksische taal. ‘Het zingen in het Nedersaksisch draagt bij aan het gevoel van authenticiteit. Het is een taal waar ik mee ben opgegroeid, waarin ik mijn gevoel het beste kan uiten.’ Voor zijn werk als troubadour in het dialect ontving hij kortgeleden de Cultuurprijs Overijssel.

Hendrik Jan Bökkers is op dinsdagmiddag 1 november in de bibliotheek in Heino. Inloop vanaf 14.15 uur, start om 14.30 uur. Toegang is gratis, een vrije gift wordt gewaardeerd, aanmelden van tevoren is wenselijk en waarschijnlijk aan te raden. Zie www.bibliotheeksalland.nl/agenda  

Cultureel Café Heino organiseert elke maand een activiteit op de eerste dinsdag van de maand (van oktober tot en met april) in de Bibliotheek.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...