De lokale fracties van de CU en de PvdA in de gemeente Hellendoorn moeten inmiddels wel het gevoel hebben tegen dovemans oren te praten. De partijen hebben namelijk al twee keer tevergeefs het college verzocht om 'volledige informatie te geven' over de omstandigheden, die hebben geleid tot het met bijzonder verlof sturen van gemeentesecretaris en algemeen directeur Hans van der Noordt.


Hellendoorn – College geeft niet thuis

Hierbij doen de fracties een beroep op de Gemeentewet, met name omdat het feitelijk op non-actief stellen van Hellendoorns hoogste ambtenaar en het ontbinden van zijn arbeidscontract behoorlijk in de papieren kan gaan lopen. Op het herhaalde verzoek van beide fracties laat het college deze keer weten: “Volgens het derde lid van artikel 169 van de Gemeentewet moeten wij de gemeenteraad mondeling of schriftelijk informatie geven als één of meer leden om inlichtingen vraagt, tenzij het verstrekken ervan in strijd is met het openbaar belang.

Wij zijn van mening dat deze uitzonderingsgrond hier van toepassing is en doen daarop een uitdrukkelijk beroep.” Beide verzoeken om informatie in de kwestie Van der Noordt en de negatieve antwoorden daarop van het college worden waarschijnlijk geagendeerd voor de raadsvergadering van 1 februari.

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...