Gratis Wintergames in Raalte voor jeugd van 6 t/m 17 jaar

Sportbedrijf Raalte organiseert samen met Sallandse Mixed Hockey Club (SMHC) de eerste Wintergames van Raalte. De Wintergames in januari en februari zijn extra gratis sport- en spelactiviteiten om jeugd van 6 t/m 17 jaar te motiveren om te bewegen en elkaar te ontmoeten. Wintergames is een initiatief van Krajicek Foundation, Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland. SMHC uit Raalte is gastheer en neemt de uitvoering van de games voor zijn rekening.

Tijdens de coronapandemie krijgen jongeren vooral te horen wat er allemaal niet mag én niet kan. Uit onderzoek blijkt dat jongeren in deze periode minder zijn gaan bewegen, 4 op de 5 beweegt zelfs te weinig. Daarnaast geeft de helft van de jongeren aan zich gespannen en zelfs somber te voelen. Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven zodat ze positiever de donkere (corona) wintermaanden doorkomen.

Deze tendens is ook zichtbaar in Raalte. De uitbraak op het Carmelcollege in december en de sluitingen van de scholen, clubs en verenigingen versterken dit. SMHC startte daarom een online winterhockeyprogramma voor eigen leden om beweging en sociaal contact tussen de jeugd te stimuleren en faciliteren. Samen met Sportbedrijf Raalte bedachten ze ook het Wintergamesprogramma voor alle jeugd uit de gemeente Raalte in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar.

Gratis sportactiviteiten in januari en februari

De diverse clinics en sportactiviteiten worden georganiseerd op het terrein van SMHC op Sportpark Ramele, zoals Bootcamp, Archery tag, Glow in the Dark hockey, Urban Street hockey, GPS Geocache en een Hockeyclinic voor alle niveaus. Alle activiteiten worden buiten, coronaproof en binnen de geldende Coronamaatregelen uitgevoerd. Ook stelt SMHC een aantal reguliere trainingen open voor jeugd die door sluiting van de eigen sportaccomodatie niet kunnen trainen maar toch graag willen sporten. Alle activiteiten staan in het teken van bewegen, ontmoeting, ontspanning, plezier maken en veel positiviteit. Dankzij de wintergames heeft de jeugd eindelijk weer iets om echt naar uit te kijken.

Programma en aanmelden
Deelname is gratis voor iedereen van 6 tot en met 17 jaar uit de gemeente Raalte. Deelname is alleen mogelijk na inschrijving. Op www.wintergames-raalte.nl staat het complete programma.

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...