Gratis en praktisch: informatieavonden over energiebesparing

Het Duurzaamheidscentrum organiseert komende weken weer gratis informatieavonden over energiebesparing. De eerste twee zijn op woensdag 23 februari en woensdag 9 maart. Wil je geld besparen? Meld je aan!

“Veel mensen maken zich grote zorgen over de hoge energieprijzen, ze verwachten een hoge rekening”, vertelt Peter Alkemade, voorlichter bij het Duurzaamheidscentrum en energiecoach bij Deventer Energie. “Ze willen wel energie besparen en hun huis verduurzamen, maar weten niet hoe, of waarmee ze moeten beginnen. Maar je kunt makkelijk geld besparen. Daarover vertellen we graag tijdens de informatieavonden bij het Duurzaamheidscentrum: alles over kleine en grote aanpassingen in je huis voor een lagere energierekening.”

Geld besparen

Samen met enkele andere vrijwillige voorlichters en energiecoaches geeft Peter deze avonden uitleg om je huis te verduurzamen en energie te besparen. “Met de stijgende energieprijzen is dat natuurlijk bijzonder interessant, want energie besparen scheelt in je portemonnee. Het geeft bovendien ook meer comfort. En het is uiteraard beter voor het milieu en het klimaat. Onderwerpen die voorbij komen zijn: isolatie, ventilatie, verlichting en verwarming. Veel kun je zelf doen, en niet alles hoeft veel geld te kosten! We spreken ook over hoe je het kunt financieren en wat de subsidiemogelijkheden zijn. En natuurlijk kunnen mensen vragen stellen.”

De eerste tip is altijd: voorkom warmteverlies door tocht. Zoek naar de tochtplekken en kieren, zoals bij de voordeur, raamkozijnen, de dakaansluiting of je houten vloer. Die kun je zelf eenvoudig dichten met kit, een nieuw latje of een tochtprofiel, allemaal te krijgen bij de bouwmarkt. Breng radiatorfolie aan achter de verwarming, dat reflecteert de warmte die anders door de muur naar buiten gaat. Meer weten? Geef je op en kom langs!

Aanmelden en deelname

Er staan nu vier infoavonden gepland, om de twee weken. De eerste op woensdag 23 februari, de tweede op woensdag 9 maart. Locatie is het duurzaamheidscentrum, aanvang 19:00 uur. Er is een maximaal beperkt aantal plaatsen, dus aanmelden is nodig. Dat kan via de website van het Duurzaamheidscentrum.

Het Duurzaamheidscentrum

Meer weten over energiebesparing, klimaatverandering en duurzaamheid in het algemeen? Kijk op www.dcdeventer.nl of kom langs bij het Duurzaamheidscentrum. Het centrum biedt een grote hoeveelheid informatie en tips over duurzaamheid en verduurzaming over allerlei

onderwerpen. Van isolatie en zonnepanelen, tot elektrisch rijden, groene daken en vergroening van huis en tuin. Bezoek en informatie zijn altijd gratis.

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken met een energiecoach van Deventer Energie, voor een persoonlijke en gratis scan van je woonhuis. Het Duurzaamheidscentrum is gevestigd in de stadsetalage van het gemeentehuis, bij de hoofdingang aan het Grote Kerkhof.

Over Salland TV

x

Check Also

Politie op zoek naar Sylvia Hansen

De politie is dringend op zoek Sylvia Hansen. Ze rijdt op een ...