Good Time Jazz Club in Deventer wordt nieuw leven ingeblazen

2 april is de start van de bekende Jazz Club met een concert in oude stijl jazz met Quatre Tickets de Swing in de Fermerie in Deventer, een voor ons perfecte locatie qua sfeer en geluid. De Jazz Club de Fermerie bestaat 10 jaar. We zijn 10 jaar geleden gestart, met de Jazz club in Deventer, de naam werd aangepast naar Goede tijd Jazz, of te wel GOOD TIME JAZZ.

“Ons Huisorkest waren De Diksie Krekkers, een geweldige dixieland jazz band met als repetoire dixieland New Orleans met een herkenbare sound,” vertelt René van het Klooster, een van de leden en organisator van het eerste uur.

“En in die tien jaar hebben we één keer een Jazz festival georganiseerd met op de donderdag avond 2 dixieland Jazz bands en op de zaterdag avond kroegen tocht”
“Maar opeens was daar Corona, en bijeenkomsten, en concerten mochten toen niet meer doorgaan, dat betekende ook het einde van bijna 10 jaar Jazz Deventer. Het begint nu toch weer te kriebelen en we willen de draad weer oppakken met fijne bands en een locatie die zich ervoor leent.”

Als je binnen komt in de Fermerie kom je in het café gedeelte, de muziek is altijd in de aan grenzende zaal met podium. Tijdens de concerten zaten we altijd op zo n 40 a 50 bezoekers. Met hulp van sponsoren kunnen we toffe bands uitnodigen. Als het maar oude stijl Jazz is, New Orleans, dixieland of gipsy is.

Ook de uitbater van de Fermerie, Han Koerhuis, is enthousiast om de draad weer op te pakken en weer met concerten te beginnen.

Het is de bedoeling is dat elke maand één concert is en wel op de middag.

Aanvang 15.00
Muggeplein 9 in Deventer parkeren op de Worp voor bezoekers.

Donderdag 30 maart is René te gast bij Salland Magazine.

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...