Go Ahead vaak sterk bij FC Twente

In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw was FC Twente – Go Ahead Eagles dé Overijsselse derby in de eredivisie omdat Heracles en PEC Zwolle veelal in de eerste divisie speelden. Die sentimenten zijn wel wat geluwd.

Nummer vijf FC Twente zag vorige week bij Ajax een mooie serie van tien duels zonder nederlaag in rook opgaan. Go Ahead is de ploeg in de eredivisie die het langst wacht op een zege, nu al acht wedstrijden, en is daardoor gezakt naar de gevaarlijke veertiende plaats.

FC Twente bleef de laatste drie keer dat Go Ahead op bezoek kwam met lege handen achter. In december 2019 eindigde de bekerontmoeting in 2-5, in november 2018 wonnen de Eagles met 0-1 in de Keuken Kampioen Divisie en ook de laatste eredivisie-ontmoeting eindigde in een Deventer-zege. Enes Unal zette Twente vlak voor rust nog wel op voorsprong, maar Sam Hendriks en Marcel Ritzmaier bezorgden Go Ahead in april 2017 de overwinning.

En zo is het alweer bijna acht jaar geleden dat FC Twente een thuisoverwinning tegen Go Ahead kon bijschrijven. In 2014 was Jesus Corona de grote man bij de Enschedeërs. Met een assist en een goal had de Portugees een belangrijk aandeel in de 2-1 zege.

In de Adelaarshorst was FC Twente dit seizoen wel succesvol. Lang leek Go Ahead op een zege af te stevenen met een goal van Iñigo Córdoba, maar in het slotkwartier scoorden Ricky van Wolfswinkel en Ramiz Zerrouki voor de Enschedese ploeg, eindstand 1-2.

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...